Интегрирана база данни и дигитализирана информация, свързана с културната идентичност на ромската общност в Община Поморие

Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие

Събития

Днес второкласници от ОУ"Св. Паисий Хилендарски" с класната им ръководителка госпожа Росица Христова изкараха приятна, забавна и полезна обедна почивка в библиотеката на НЧ"Атанас Манчев".

Гостенчетата ни ,изслушаха една зимна приказка прочетена от психоложката Мария Цепиелик и споделиха мислите си за зимата като любим сезон.

Срещата ни завърши с изработване 3D зимна картина .която децата отнесоха у дома си.

 

Категория:

Днес в партньорство с НЧ “Атанас Манчев”1920г, посрещнахме в библиотеката учениците на втори клас от ОУ “Паисий Хиленндарски” с тяхната госпожа Росица Христова.

Проведохме разговор за отминалия празник деня на бодителя. Децата споделиха познания за бодителите от нашата история. Разговаряхме и за предстоящия ден на християнското семейство, за любовта и уважението в семейството.

След това децата рисуваха своя роден дом чрез издраскване върху цветна хартия. Един забавен и полезен час, в който децата показаха знания и голямо старание, а своята рисунка отнесоха като подарък за своите семейства.

Категория:

1 октомври е специален ден, не само, защото слага старт на най-златния месец от есента, а и, защото днес отбелязваме Световния ден на музиката

„Музиката обединява хората. Тя ни позволява да изпитаме едни и същи чувства. Хората навсякъде са еднакви по сърце и дух. Няма значение на какъв език говорим, какъв цвят на кожата имаме, каква е нашата политика или изразът на нашата любов и вяра, музиката го доказва: Ние сме еднакви!“

Категория:

Скъпи ученици, учители и родители,
Днес е 15 септември. Най-вълнуващият ден за българското училище. Първият учебен ден е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца .Днес навсякъде училищните дворове са изпълнени с радостни и щастливи ученици, учители и родители.

Категория: