Интегрирана база данни и дигитализирана информация, свързана с културната идентичност на ромската общност в Община Поморие

Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие

Вениамин

До психолога Мария Стоева

Здравейте,притеснявам се ,че вирусът който в момента говорят по новините ще стигне и до нашия град Каблешково как можем да се предпазим от него.


Здравей,

Благодаря ти за оказаното доверие, и че реши да споделиш с нас своите емоции след преживяното.
Загубата на близък човек е един от трудните моменти в живота на всеки един от нас. Емоциите, които ни връхлитат след преживяното са много силни и трудни за овладяване.
Това е естественият ход на човешкия живот, всеки се ражда, живее и умира един ден и той е отреден за всеки един от нас.

Моментите в които те спохождат тези силни емоции, опитай се да си спомниш за хубавите моменти прекарани с твоя близък. Не изпадай в униние и отчаяние, защото Животът е пред теб и хубавото, и важното за теб тепърва предстои. Помни хубавите моменти прекарани с него и съветите , които ти е дал приживе, споделяй с близките си у дома, не се затваряй в себе си.

Силата на емоциите постепенно ще отшумява с времето, което оказва се е велик лечител. В моментите когато се чувстваш под напрежение от преживяното може да споделяш и с приятел, който е до теб в трудни моменти. Изливай емоциите си чрез рисуване, слушане на музика,разходки сред природата, разговори с близки и не на последно място може да се обърнеш към мен за разговор, за който аз винаги ще бъда на твое разположение.

Надявам се казаното до тук да е било полезно за теб и да си открил начини да трансформираш тези силни чувства.
Благодаря ти още веднъж за доверието и желанието да споделиш с мен своите емоции от преживяното.

Мария Стоева