Интегрирана база данни и дигитализирана информация, свързана с културната идентичност на ромската общност в Община Поморие

Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие

Въпрос от Г.М. - 13г.:

Мой приятел, спря да комуникира с мен. Попитах го каква причината да не желае да комуникира с мен. В последствие той ми отговори, че не желае да се виждаме и чатим, защото често споменавам името на друг мой близък приятел. Не знам какво да правя, за да сме отново приятели?


Здравей Габи,

Въпросът ти към мен бе много интересен и актуален за всички на твоята възраст. Тийнеджърските години са едни от най-сложните в живота на всеки един от нас. Там той се сблъсква ежедневно със емоции и ситуации, в които не се е срещал преди. Важно нещо в добрите взаимоотношения с приятел е да имаш запазена територия само за него. Там можете да споделяте нещата които ви вълнуват вас двамата и не би било уместно да се намесват, отношенията ти с друг твой приятел. Вярвам, че скоро ще намерите общ език и теми за комуникация. Сигурен съм, че нещата ще се разрешат по най-добрия начин и за двама ви.Покажи му, че все още мислиш за него с най-хубави чувства, че цениш вашето приятелството и желаеш да възобновите добрите си отношения. Надявам се скоро да споделиш хубави новини с мен относно развръзката на този изпълнен с емоции случай.

Благодаря ти за споделянето ! :)

Иван Атанасов - психолог