Интегрирана база данни и дигитализирана информация, свързана с културната идентичност на ромската общност в Община Поморие

Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие

Въпрос от М. - 20г. :

Здравейте , на 20 години съм ,семейна. Имам две деца с малка разлика.Омъжих се твърде малка . Вече като майка и съпруга съобразявайки се с възможностите ни трето дете на този етап не можем да си позволим. Страхувам се от трета бременност. Според вас дали да пия някакви медикаменти скришно от мъжа ми? Моля ,дайте ми съвет как да постъпя.

Здравей,
Благодаря,че се обърна към нас за съвет.
Раждането на деца е голяма отговорност за всяко семейство.
Моят съвет към вас е да нямате тайни от съпруга си.Доверието в едно семейство е важен фактор за дълъг и щаслив съвместен живот.Обсъдете заедно със съпруга си възможностите за предпазване от нежелана бременност.За да не се стигне до крайни мерки (прекъсване на бременност),в случай , че сте рещили да нямате трето дете в този етап на живота си , то моят съвет е да се обърнете към Вашият гинеколог.С него можете да обсъдите кои хуманни методи от нежелана бременност са най-подходящи за вас персонално.

Искренно се надявам семейството ви, да се стабилизира финансово и материално, което да ви даде основание да създадете трета рожба.
Бъдете здрави и щасливи цялото семейство.